Social

Bucureşti: Servicii integrate de educaţie, sănătate, ocupare şi abilitare în cadrul unui proiect cu finanţare externă

Persoane vulnerabile din cartierele Giuleşti-Sârbi, Chitila şi Străuleşti vor beneficia de servicii integrate de educaţie, sănătate, ocupare şi abilitare în cadrul unui proiect cu finanţare externă.

600 de persoane vulnerabile din Sectorul 1 vor beneficia de servicii integrate de educaţie, sănătate, ocupare şi abilitare în cadrul unui proiect cu finanţare externă: Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021. Este vorba de persoane vulnerabile din cartierele Giuleşti-Sârbi, Chitila şi Străuleşti.

Primăria Sectorului 1 a depus la data de 14.04.2021 proiectul „Facilitarea accesului la servicii integrate de educaţie, sănătate, ocupare şi abilitare pentru persoanele vulnerabile din Sectorul 1”, în cadrul Programului „Creşterea incluziunii şi abilitarea romilor”, Runda a 2-a (Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021), finanţat prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European 2014-2021. Bugetul total estimat al proiectului este de 2.050.467,40 lei, din care cofinanţarea partenerilor este de 152.560 lei.

Proiectul va fi implementat de Primăria Sectorului 1 împreună cu cei doi parteneri selectaţi (Fundaţia Viaţă şi Lumină şi Asociaţia E-Romnja) şi va contribui la îndeplinirea Obiectivului nr. 1 (Creşterea accesului şi a calităţii serviciilor sectoriale sau integrate pentru romi) şi a Obiectivului nr. 2 (Abilitarea romilor) aferent apelului de proiecte respectiv.

În acest sens, Obiectivul general proiectului (OG) vizează Dezvoltarea unui sistem integrat şi inovator de servicii de calitate care să asigure creşterea incluziunii şi abilitarea persoanelor de etnie romă în comunităţile identificate din Sectorul 1.

În ceea ce priveşte obiectivele specifice ale proiectului, acestea se axează pe:

– Creşterea accesului la servicii sectoriale şi integrate pentru 600 de persoane în situaţii de vulnerabilitate, din care cel puţin 400 (2/3) de etnie romă, din 3 cartiere ale Sectorului 1 (OS1);

– Abilitarea a 30 de persoane de etnie romă, cu accent pe femei tinere rome din (OS2);

– Îmbunătăţirea competenţelor a 11 specialişti şi voluntari implicaţi în lucrul cu persoane de etnie romă din Sectorul 1, pentru creşterea calităţii serviciilor oferite şi a nivelului de incluzivitate al autorităţilor şi instituţiilor publice din Sectorul 1 (OS3).

Rezultate preconizate sunt: oferirea de servicii de asistenţă socială pentru un număr de 600 de beneficiari, servicii de educaţie (consiliere, mentorat, mediere), servicii de ocupare (medierea ocupării, consiliere ocupare şi vocaţională), mediere sanitară, abilitare a persoanelor de etnie romă (în special femei); facilitare comunitară pentru formarea unui grup de iniţiativă şi dezvoltarea unei propuneri de politică publică; formare specialişti şi voluntari pentru lucrul cu persoane de etnie romă, un mecanism de referire a părăsirii timpurii a şcolii, organizare campanii de informare pentru sensibilizarea persoanelor de etnie romă în ce priveşte importanţa educaţiei şi a parenting-ului.

Granturile SEE şi Norvegiene (EEA Grants and Norway Grants) reprezintă contribuţia financiară acordată de Norvegia, Islanda şi Liechtenstein pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi pentru consolidarea relaţiilor bilaterale cu 16 state membre ale Uniunii Europene şi SEE din Nordul, Centrul şi Sudul Europei. Islanda, Liechtenstein şi Norvegia sunt partenerii Uniunii Europene prin Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE).

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version