Connect with us

La zi

Bucharest Science Festival: Roboţi, experimente ştiinţifice, vizite în laboratoare şi în unităţi de pompieri, de miercuri

Roboţi, experimente ştiinţifice spectaculoase, vizite în laboratoare, în companii şi în unităţi de pompieri, ateliere de ştiinţă vor putea fi văzute la Bucureşti, începând de miercuri, la Bucharest Science Festival, cel mai important festival din România dedicat ştiinţelor şi tehnologiei.

Potrivit unui comunicat, tema ediţiei din acest an a festivalului este „Oamenii şi Inteligenţa Artificială”.

Bucharest Science Festival debutează miercuri, cu o conferinţă dedicată industriei spaţiale din ţara noastră, în care opinia publică va afla despre una dintre cele mai importante misiuni de apărare planetară, condusă în cooperare de agenţiile spaţiale europeană (ESA) şi americană (NASA), în care companiile româneşti sunt responsabile de dezvoltarea unor componente cheie.

Salonul de Ştiinţă al Şcolilor completează tabloul celor mai interesante şi spectaculoase evenimente de anul acesta. La Salon, aflat la a VIII-a ediţie, echipe de elevi aflaţi sub coordonarea profesorilor de ştiinţe de la şcolile din Capitală vor întâmpina vizitatorii cu experimente şi demonstraţii, inclusiv cu roboţi ce vor interacţiona cu cei prezenţi.

În weekend, în cadrul Bucharest Science Festival, va avea loc şi un eveniment legat de tehnologia din spatele activităţii criminalistice de poliţie, publicul de toate vârstele având posibilitatea, în cadrul evenimentului interactiv „Tehnologie pentru forţele de ordine”, să vadă şi să experimenteze direct, cum se iau amprente sau cum se simte când eşti în stare de ebrietate.

De asemenea, participanţii din cadrul Bucharest Science Festival vor avea posibilitatea să descopere, alături de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealul Spirii’ Bucureşti-Ilfov, cum funcţionează o staţie de pompieri. Părinţii, copiii, profesorii şi elevii vor putea vizita o tipografie din Capitală, unde vor afla amănunte despre tehnologia din spatele funcţionării acesteia, dar vor învăţa şi să acorde primul ajutor împreună cu cei de la caravana SMURD sau vor asista la experimente chimice spectaculoase în prezenţa specialiştilor de la Facultatea de Inginerie Chimică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Expoziţia TechEthos din cadrul festivalului va aduce în prim plan discuţiile legate de implicaţiile etice ale utilizării inteligenţei artificiale, precum ChatGPT, ChatBots sau influenceri virtuali.

Bucharest Science Festival, eveniment aflat sub patronajul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, are loc anul acesta între 27 septembrie şi 1 octombrie, în mai multe locaţii din Bucureşti, participarea fiind gratuită pentru majoritatea evenimentelor. Unele evenimente necesită înregistrare prealabilă, detaliile fiind disponibile pe www.BucharestScienceFestival.ro.

Programul detaliat al festivalului este disponibil pe www.BucharestScienceFestival.ro şi prin intermediul aplicaţiei de mobil FestivApp.

Bucharest Science Festival este organizat de către Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) şi Planeta Ştiinţei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință