Connect with us

Educatie

Braşov: Locuri la programe de licenţă şi masterat pentru candidaţii de etnie romă, disponibile la Universitatea Transilvania

Universitatea Transilvania din Braşov scoate la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, peste 7.000 de locuri finanţate de la buget şi cu taxă, la cele 100 de programe de licenţă, admiterea urmând să aibă loc pe bază de concurs de dosare.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de universitatea braşoveană, sunt disponibile 2.850 de locuri finanţate de la buget şi 3.200 de locuri în regim cu taxă pentru studii universitare de licenţă cu frecvenţă, iar pentru învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă alte peste 1.300 de locuri cu taxă.

Din locurile finanţate de la bugetul de stat pentru programele de licenţă, 40 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 9 sunt locuri speciale pentru candidaţii de etnie romă, pentru 44 de locuri vor concura etnici români din afara graniţelor ţării, iar alte 10 vor fi atribuite candidaţilor proveniţi din centre de plasament.

La concursul de admitere pentru cele 74 programe de masterat, Universitatea Transilvania din Braşov va scoate la concurs 1.350 de locuri finanţate de la buget şi 1.600 de locuri cu taxă. Pentru etnicii români din afara graniţelor ţării sunt repartizate 12 locuri, iar pentru candidaţii de etnie rromă 1 loc.

Admiterea la facultăţile Universităţii Transilvania din Braşov va consta la toate programele de licenţă într-un concurs de dosare – pe baza mediei de la bacalaureat sau a unei combinaţii a acesteia cu note obţinute la anumite discipline la bacalaureat sau în timpul liceului, excepţie făcând Facultatea de Medicină, unde sunt prevăzute probe de examen şi Facultatea de Muzică, unde candidaţii vor susţine probe practice de specialitate.

La toate cele 18 facultăţi înscrierile vor avea loc online, în perioada 8-15 iulie.

Pentru programele de masterat, admiterea va consta într-un interviu sau portofoliu, ponderea acestuia fiind variabilă, de la o facultate la alta. Un anumit procent din media de concurs îl va reprezenta nota obţinută la examenul de finalizare a studiilor de licenţă.

Taxele de şcolarizare şi taxele de înscriere rămân la fel ca anul trecut. Cele de şcolarizare sunt cuprinse între 3.500 şi 6.000 lei, iar cele de înscriere sunt de 200 de lei pentru toate facultăţile universităţii, cu excepţia Facultăţii de Medicină, unde taxa de înscriere este de 250 de lei.

Universitatea Transilvania din Braşov oferă şi în anul universitar 2020-2021 facilităţi pentru studenţii de top. Candidaţii admişi la programele de licenţă care au fost şefi ai promoţiei de la liceul absolvit sau au fost membri ai loturilor olimpice ale României şi au participat la competiţii internaţionale sau au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat vor primi un laptop şi, dacă au acest drept, conform Regulamentului de cazare şi funcţionare a căminelor studenţeşti, cazare la cămin şi o masă pe zi la cantină, totul gratuit, pe tot parcursul anului universitar.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință