La zi

Brăila: Trei unităţi de învăţământ din judeţ, selectate în programul pilot ‘Masă caldă în şcoli’

Trei unităţi de învăţământ din judeţul Brăila au fost selectate în programul pilot ‘Masă caldă în şcoli’, derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care vizează acordarea unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar de stat, potrivit informaţiilor făcute publice de şeful ISJ Brăila, Viorel Botea.

Viorel Botea a explicat, în conferinţă de presă. că au fost selectate o şcoală din comuna Măraşu, situată în Insula Mare a Brăilei, o şcoală din comuna Ciocile, unde se fac „foarte mari eforturi pentru ca elevii să vină la şcoală”, şi o şcoală din comuna Rîmnicelu, unde există „un model de bune practici”, pentru că aici se face deja un program after-school, „de creştere a calităţii învăţământului”.

Programul se va derula începând cu anul şcolar 2020-2021 şi prevede ca, în perioada derulării activităţii didactice, preşcolarii şi elevii din cele unităţi de învăţământ selectate să primească gratuit un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei / beneficiar (inclusiv TVA).

Guvernul a decis săptămâna trecută extinderea programului ‘Masa caldă’ de la 50 de unităţi de învăţământ, la 150 de unităţi. Acest program-pilot a început în anul 2016 şi a rămas la acelaşi număr de unităţi de învăţământ, 50, timp de trei ani, prin decizia Guvernului fiind practic triplat şi numărul beneficiarilor – de la 23.455 la 65.434 copii. 

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version