Connect with us

Educatie

Botoşani: Peste 5.000 de elevi vor beneficia de burse şcolare

Elevii din municipiul Botoşani vor beneficia de burse în anul şcolar 2022-2023

Peste 5.000 de elevi din municipiul Botoşani vor beneficia de burse în anul şcolar 2022-2023, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Botoşani.

Potrivit actului normativ, din totalul celor 5.311 burse care vor fi finanţate de la bugetul local, aproape jumătate, 2.407 sunt burse de merit, iar alte 2.026 sunt burse sociale. Acestora li se mai adaugă 748 burse de studiu şi 130 de burse de performanţă.

„Bursele se acordă pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de evaluare naţională, examenului de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale şi în perioada pregătirii practice, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie şi în condiţiile legii, cu excepţia burselor de ajutor sociale, care se acordă şi pe perioada vacanţelor şcolare, în condiţiile legii”, se arată în hotărâre.

Valoarea unei burse de performanţă este de 500 de lei, iar bursa de ajutor social este de 300 de lei. Bursa de merit va fi în cuantum de 200 de lei, iar cea ce studiu de 150 de lei. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință