Connect with us

La zi

Bâlciul anual de Sfânta Marie Mică de la Costeşti nu se va mai organiza. Camparea în zonă – interzisă

Bâlciul de Sfânta Marie Mică de la Costeşti, care avea loc anual pe 8 septembrie, cu participarea a mii de persoane, nu se va mai organiza în acest an în contextul pandemiei, iar camparea pe spaţiul verde pe care se desfăşura evenimentul a fost interzisă, potrivit primarului localităţii, Toma Peştereanu.

„Noi am hotărât ca anul acesta, în condiţiile acestei pandemii, să nu se mai permită camparea pe islazul Stog, pentru că este mai importantă sănătatea oamenilor decât bâlciul. În anii trecuţi veneau romi din toată ţara şi puneau corturile pe islaz. Evenimentul se organiza de mult, de zeci de ani, însă nu este posibil să mai fie organizat din cauza pandemiei”, a explicat primarul din Costeşti.

Totadată, în perioada 7-8 septembrie este interzis şi comerţul ambulant în satul Bistriţa şi la Mănăstirea Bistriţa din Costeşti.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, în localitatea Costeşti vor fi prezenţi jandarmi de la Gruparea Mobilă „Fraţii Buzeşti” din Craiova, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi linişte publică la manifestarea religioasă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință