Connect with us

Educatie

Bacalaureat – sesiunea a doua: Au fost afişate primele rezultate. Rata cumulată de promovare – 29,8%

Rata cumulată de promovare la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 29,8%, anunţă vineri Ministerul Educaţiei.

Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an au fost vineri afişate, pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi în centrele de examen, în format anonimizat.

”Rata cumulată de promovare (rezultate iniţiale – toate promoţiile) este 29,8%. Rata de promovare pentru promoţia anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoţiile anterioare”, precizează ministerul.

Astfel, din totalul candidaţilor promovaţi – 8.504, un număr de 6.108 candidaţi aparţin promoţiei 2023, iar 2.396 fac parte din promoţiile anterioare.

La probele scrise au fost prezenţi 28.558 de candidaţi din totalul celor 33.974 înscrişi.

Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 67 de candidaţi – aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni.

Contestaţiile pot fi depuse vineri, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest scop, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care este menţionat faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi afişate marţi, 29 august.

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6.

Rata de promovare este calculată din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi, precizează sursa citată.

Începând cu această sesiune Bacalaureatului, Ministerul Educaţiei a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință