Connect with us

La zi

Averea familiei Cioaba, la limita falimentului

Moartea subita a asa zisului ”rege” al romilor aduce in lumina reflectoarelor mostenirea pe care Florin Cioaba a lasat-o in urma lui, dupa 15 ani de ”domnie”. Subiecte precum averea si extravagantele celui care s-a numit regele romilor au facut intotdeauna deliciul opiniei publice. Coroane, palate, petreceri sunt doar citeva din aspectele condimentate ale familiei ”regale”.
In acte insa averea lui Cioaba isi pierde din luciu. Desi a detinut un imperiu in industria metalurgica din Sibiu, cele citeva zeci de firme aflate pe numele membrilor familiei sale au fost radiate una cite una, iar in present din cele sapte ramase, patru sunt in insolventa sau faliment.
Atelierul de Mestesuguri este detinut de Dorin Cioaba, fiul cel mare, Elisa si Liliana Cioaba, Marita si Sighisoara Cioaba.
Obiectul de activitate este fabricarea ambalajelor usoare din metal insa nu merge prea bine tinind cont ca singurele date publicate in ultimii patru ani sint pierderile de 315 lei de anul trecut, potrivit informatiilor oferite de site-ul de verificare firme online.
Best Star Nef – detinuta de Sighisoara Cioaba, se ocupa cu turnarea metalelor neferoase usoare, in prezent aflindu-se in procedura de faliment cu o cifra de afaceri de 600.000 de lei si profit de 130.000 de lei in 2012.
Metalix International – detinuta de Ana Maria, una dintre fiicele lui Florin Cioaba, se ocupa cu recuperarea metalelor reciclabile sortate insa si aceasta firma se afla in procedura de insolventa cu o cifra de afaceri de 1,4 milioane de lei si un profit de 160.000 de lei in 2011.
Regal Company- este un atelier de usi si ferestre din metal, detinut de Florin Cioaba si care se afla de asemenea, sub incidenta legii insolventei.
Florin Cioaba a mai detinut impreuna cu sotia si Regal Grup, tot un atelier de constructii metalice care a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 80 de mii lei si un profit de 28000 de lei.
Industria bronzului – o firma de comert en gross de metale si minereuri metalice aflata pe numele Sighisoara Cioaba, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de un milion de lei si un profit de doar 3300 lei.
International Regal Grup este o fabrica de mobila detinuta de raposatul Cioaba cu o cifra de afaceri de 335000 de lei si un profit de 62.000 de lei anul trecut.
Romdor Grup o alta firma aflata in insolventa pe numele lui Dorin Cioaba se ocupa de turnarea altor metale neferoase.
Si fiul cel mic al lui Florin Cioaba, Daniel detine o firma Metal Nef Rom aflata in functiune.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință