Activitate parlamentara

Au primit aviz favorabil

Şedinţa Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din data de 24 februarie a avut pe ordinea de zi trei proiecte de lege. Toate acestea au primit vot favorabil din partea membrilor Comisiei prezidate de deputatul Nicolae Paun, reprezentantul romilor in Parlamentul Romaniei.
Primul proiect de lege de pe ordinea de zi a Comisiei a fost cu privire la aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.17/2014 pentru modificarea art.9 alin.(3) din Ordonanţa Guvernului nr.2/2001. La dezbaterea acestuia a participat, ca invitat, din partea Ministerului Afacerilor Interne, secretar de stat Irina Alexe. In urma discutiilor, membrii Comisiei au adoptat proiectul de lege, în forma prezentată, cu unanimitate de voturi.
Cel de-al doilea proiect de lege dezbatut in sedinta de saptamana aceasta a Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale a fost cu privire la aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.22/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr.122/2006 privind azilul în România. La intalnire a participat si prof. Adrian Bulgaru, din partea Institutului Român pentru Drepturile Omului. In urma discutiilor, membrii comisiei au adoptat proiectul de lege cu unanimitate de voturi, în forma prezentată.
La fel s-a intamplat si in cazul celui de-al treilea proiect de lege aflat pe ordinea de zi a Comisiei prezidate de deputatul Nicolae Paun. Propunerea legislativa a privit modificarea şi completarea Legii nr.156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate. Pentru sustinerea acestei propuneri legislative a participat la sedinta Comisiei consilierul pentru afaceri europene Auraş Marinescu, reprezentant al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

 

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version