Connect with us

Evenimente Actiuni

Partida Romilor „Pro-Europa” este alături de membri comunităţii rome rămaşi fără adăpost în urma incendiului de la Miercurea Ciuc

Deputatul minorităţii rome în Parlamentul României, Cătălin Zamfir Manea s-a aflat în ultimele zile la Miercure Ciuc unde alături de colegii noştrii de la Partida Romilor „Pro-Europa” şi cu sprijinul preşedintelui APRPE, Nicolae Păun, a adus familiilor rămase fără case, medicamente, măști de protecție și alte materiale necesare copiilor. Totodată, acesta a avut o serie de discuţii cu autorităţile locale pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru rezolvarea situaţiei locative a celor peste 60 de familii rămase fără adăpost în urma incendiului de la Şumuleu.
„În urmă cu puțin timp, am ajuns acasa dupa doua zile grele petrecute alături de comunitatea noastră din Miercurea Ciuc. Încă de săptămâna trecută, organizația noastră s-a mobilizat, iar astăzi le-am adus familiilor rămase fără case, medicamente, măști de protecție și alte materiale necesare copiilor.
Doresc sa-i multumesc președintelui Partidei Romilor si colegilor mei din regiunea Ardeal, pentru sprijinul acordat în achiziționarea medicamentelor și a celorlalte materiale atât de necesare oamenilor!
Pentru a gasi cele mai bune soluții, în cursul dimineții, am avut o întâlnire de lucru cu domnul primar Attila Korodi și cu domnul prefect, Ion Proca. Reprezentanții APL au spus printre altele că la sfârșitul acestei săptămâni vor fi mutate temporar primele familii din sala de sport a orașului. Subliniez, această măsură, nu poate fi decât una TEMPORARĂ. Le-am reamintit reprezentanților administrației publice locale, faptul că pe termen mediu, construirea unor locuințe sociale pentru familiile afectate de incendiu, reprezintă într-adevăr o soluție. Mâine voi solicita o întrevedere și cu primul ministru al țării pentru a discuta despre măsurile și soluțiile Guvernului României pentru comunitatea de romi din Miercurea Ciuc. Este nevoie de sprijinul Guvernului României!
Trebuie spus ca autoritățile și instituțiile administrație publice locale din Miercurea Ciuc, se implică real în gestionarea situației grele prin care trece comunitatea noastră, însă, repet, este nevoie de sprijinul guvernului.
Tot azi, după amiază, împreună cu prefectul județului Harghita, am participat la depozitarea materialelor primite pentru comunitate, de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat. Pentru familiile sinistrate au fost aduse 270 de paturi noi, 270 de saltele noi, lenjerie și alimente pentru aproximativ 3 săptămâni. Am înțeles ca în următoarele zile, IGSU, va aduce la Miercurea Ciuc mai multe containere de locuit. În linii mari, situația este foarte grea. Să nu uităm că avem aproximativ 150 de copii care dorm într-o sala de sport și care sunt expuși la îmbolnăvire în masă.
Peste câteva zile mă voi reîntoarce la Miercurea Ciuc.
Alături de colegii mei din Miercurea Ciuc, de la centru și din regiunea Ardeal, vom monitoriza în continuare situația familiilor sinistrate și în același timp, vom menține dialogul cu factorii decizionali din plan local și din plan central. Trebuie sa rămânem aproape!”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul etniei rome în Parlamentul României, Cătălin Zamfir Manea.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință