Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi organizează o nouă sesiune de admitere în perioada 6 – 9 septembrie pentru locurile rămase neocupate în vară.
Potrivit unui comunicat de presă, sunt 428 de locuri la buget şi taxă, atât pentru studii de licenţă, cât şi pentru masterat.
Locurile sunt pentru 15 programe de studiu la licenţă, existente la trei facultăţi: Agricultură, Horticultură şi Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare.
Astfel, cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria şi managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia consumatorului şi a mediului sau Biologie.
La Facultatea de Horticultură, viitorii studenţi se pot specializa în Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului sau Biotehnologii.
În cadrul Facultăţii de Ingineria Resurselor Animale şi Alimentare, candidaţii pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare.
La Facultatea de Medicină Veterinară locurile, atât cele bugetate cât şi cele cu taxă, au fost ocupate la sesiunea din luna iulie.
Conform calendarului dedicat admiterii, începând de pe 6 şi până pe 9 septembrie, va avea loc înscrierea candidaţilor prin depunerea dosarului la sediul facultăţilor, iar online platforma va fi disponibilă până la ora 23,59 a penultimei zile din perioada dedicată înscrierilor – 8 septembrie.
Acelaşi calendar de admitere este valabil şi pentru studiile de master, candidaţii având la dispoziţie 149 de locuri la buget, 25 la taxă, dar şi pentru învăţământul la distanţă unde sunt disponibile 135 de locuri cu taxă.
Admiterea candidaţilor pentru programele de licenţă, la USV din Iaşi, se face pe baza notelor obţinute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română – 50%, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).
Studenţii USV Iaşi beneficiază de numeroase facilităţi, condiţii moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale ţării, ateliere de microproducţie a berii, de patiserie şi panificaţie, procesare a laptelui şi a cărnii, cazare în campusul studenţesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie şi cu spălătorie, precum şi de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.