Peste o mie de elevi de liceu şi studenţi au participat, în perioada 6-7 noiembrie, la „Noaptea Albă a Universităţilor”, eveniment organizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în parteneriat cu Institutul de Studii Financiare, Universitatea POLITEHNICA Bucureşti şi Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin din România, informează ASF într-un comunicat.
Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul a avut loc miercuri în cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, la Centrul Universitar Piteşti, şi joi, în clădirea Rectoratului din Bucureşti. Tinerii care au participat la „Noaptea Albă a Universităţilor” au avut ocazia de a întâlni şi a interacţiona cu lideri de succes din diverse domenii de activitate – business, cultură, sport şi showbiz, care au împărtăşit din experienţa lor şi au oferit sfaturi valoroase pentru a reuşi pe plan profesional.
„Astfel de evenimente, precum ‘Noaptea Albă a Universităţilor’, sunt extrem de necesare pentru studenţi pentru că le deschid perspective noi şi oferă foarte multe oportunităţi de dezvoltare personală şi, ulterior, profesională. Faptul că tinerii au acces la o serie de informaţii din zona educaţiei financiare este benefic pentru că îi ajută să facă alegeri informate în ceea ce priveşte instrumentele şi serviciile financiare, ceea ce le poate influenţa fără îndoială viitorul”, a declarat Gabriel Avrămescu, prim-vicepreşedintele ASF, citat în comunicat.
De asemenea, în zona de Marketplace a evenimentului, liceenii şi studenţii au putut interacţiona în mod practic şi constructiv cu reprezentanţi ai unor mari companii, instituţii şi asociaţii şi au avut ocazia să descopere aspecte relevante din activitatea acestora.
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. Instituţia contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste zece milioane de participanţi.