Educatie
ASF: Concursul naţional de educaţie financiară se va desfăşura online în perioada 26 martie – 11 aprilie
Concursul naţional de educaţie financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor aflaţi în acest an şcolar în clasa a XI-a, este structurat în trei etape şi se va desfăşura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022

Concursul naţional de educaţie financiară – Olimpiada ASF, dedicat tuturor elevilor aflaţi în acest an şcolar în clasa a XI-a, este structurat în trei etape şi se va desfăşura online în perioada 26 martie – 11 aprilie 2022, informează Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Concursul este lansat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în parteneriat cu Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Conform sursei citate, prima etapă este programată în 26 martie 2022, în cadrul săptămânii dedicate evenimentului internaţional Global Money Week 2022, iar înscrierea la Olimpiada ASF va avea loc în intervalul 8 – 15 martie 2022.
„Participarea la Olimpiada ASF presupune autentificarea participanţilor la platforma Zoom şi la platforma Kahoot, pe bază de user şi cod de înscriere, care vor fi furnizate de către organizatori.”, se menţionează în comunicat.
Elevii înscrişi vor răspunde, în fiecare etapă, unui test grilă format din 20 întrebări, iar câştigătorii vor fi premiaţi.
„Olimpiada ASF îşi propune să contribuie activ la creşterea nivelului de educaţie financiară în rândul tinerilor. Este important ca ei să cunoască în mod corect piaţa financiară non-bancară, produsele şi serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educaţie financiară, generaţiile tinere vor putea lua decizii financiare corecte şi înţelepte pentru a-şi asigura bunăstarea individuală. Tinerii educaţi financiar vor putea contribui la rândul lor la creşterea nivelului bunăstării în propriile familii, la disiparea bunelor practici în domeniu la nivelul societăţii.”, se mai spune în comunicat.
Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital.

-
Educatie3 săptămâni ago
Locuri pentru candidaţii romi la şcolile de subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne
-
Asul de trefla2 săptămâni ago
De ce rom și nu țigan?
-
La zi3 săptămâni ago
Lăsatul secului pentru Postul Sfintelor Paşti
-
Programe Sociale4 zile ago
MMFTSS: Două mii de comune vor beneficia de finanţare din fonduri UE pentru incluziune socială şi reducerea sărăciei