Connect with us

Educatie

ASE: Încep înscrierile la programele de licenţă

Înscrierile la programele de studii universitare de licenţă ale Academiei de Studii Economice din Bucureşti încep luni şi se vor încheia pe 17 iulie, având loc integral pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfăşura tot concursul de admitere, informează instituţia de învăţământ superior.

Potrivit sursei citate, ASE scoate la concurs la cele 35 de programe universitare de licenţă în limbile română, engleză, franceză, germană 7.363 de locuri, dintre care 6.463 la învăţământul cu frecvenţă şi 900 la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Concursul de admitere este alcătuit din eseul motivaţional, testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină şi media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de Bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

Testul eliminatoriu de competenţă lingvistică, pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină, se poate echivala cu certificatele de competenţă lingvistică, recunoscute de ASE.

De asemenea, nu dau test de competenţă lingvistică candidaţii care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licenţă pentru care optează.

ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3.400 de burse de performanţă, studii şi sociale, mai mult de 550 de burse Erasmus, aproximativ 4.600 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii şi practică la firme de top, 400.000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare.

Informaţiile despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina site-ului instituţional www.ase.ro , pe pagina oficială de facebook, prin e-mail admitere@ase.ro, telefonic, sau prin Zoom, Skype, Google meet.

Academia de Studii Economice București pune la dispoziţia candidaţilor de etnie romă un număr de 27 de locuri la studii de licenţă şi 3 locuri pentru master, în anul universitar 2020 – 2021.

Detalii despre locurile alocate candidaţiilor de etnie romă la nivel naţional găsiţi aici: Repartizarea preliminară a locurilor pentru tinerii romi în anul universitar 2020 – 2021

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință