Connect with us

Comunicate

Artiștii romi s-au alăturat campaniei „Declară-ți etnia! Asumă-ți identitatea” demarată de către Partida Romilor Pro-Europa

Unii dintre cei mai îndrăgiți artiști romi ai momentului s-au alăturat campaniei „Declară-ți etnia! Asumă-ți identitatea” demarată de către Partida Romilor Pro-Europa

Unii dintre cei mai îndrăgiți artiști romi ai momentului s-au alăturat campaniei „Declară-ți etnia! Asumă-ți identitatea” demarată de către Partida Romilor Pro-Europa, cu ocazia recensământului care se desfășoară în această perioadă.

Dodo, Alex Botea, Cristi Mega și Măru din Chitila îi îndeamnă pe toți romii din România să-și asume identitatea etnică cu mândrie și curaj, așa cum au făcut-o și ei. Mesajele transmise de către artiști pot fi vizionate accesand linkurile de mai jos.

„De astăzi, recensământul populației a intrat în etapa în care recenzorii vor veni acasă la cei care nu s-au auto-recenzat, pentru a-i recenza. Îi îndemn pe toți romii să colaboreze cu recenzorii și să-și asume identitatea etnică cu mândrie și curaj. Declararea apartenenței etnice vă va aduce beneficii directe, atât la dumneavoastră în comunitate, unde autoritățile vor putea implementa programe europene pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, cât și pentru copiii dumneavoastră, care vor beneficia în număr cât mai mare de locurile speciale, care le sunt destinate la școli și licee. Nadara! (n.r. = fără frică!) Te aves rom si mișto! (n.r. – să fii rom e mișto!)”, a declarat Nicolae Păun, președintele Partidei Romilor Pro-Europa.

Reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa atrag atenția tuturor romilor că, potrivit legislației în vigoare, recenzarea populației este obligatorie, iar cei care refuză recenzarea pot fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință