Connect with us

Social

ARB: Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operaţiunilor în numerar

Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operaţiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a legii care aduce modificări asupra plafoanelor de plăţi şi încasări cu numerar, informează Asociaţia Română a Băncilor, după întâlnirea de luni cu premierul Marcel Ciolacu.

„Asociaţia Română a Băncilor a informat Guvernul, în cadrul întâlnirii de ieri, 6 noiembrie 2023, că băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operaţiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a legii care aduce modificări asupra plafoanelor de plăţi şi încasări cu numerar. Sistemul bancar susţine creşterea incluziunii financiare în România, care în prezent este cea mai redusă în rândul statelor Uniunii Europene, de doar 69%”, se arată într-un comunicat al ARB.

Potrivit sursei citate, politica comercială a băncilor face obiectul analizei fiecărei instituţii de credit şi, în conformitate cu statutul său, Asociaţia Română a Băncilor nu intervine în niciun fel în modalitatea în care băncile decid şi aplică politica privind nivelul comisioanelor.

Astfel, ARB subliniază că băncile înţeleg preocupările unei părţi din populaţie şi companii cu privire la criteriile stabilite prin legea adoptată de autorităţi şi vin în întâmpinarea clienţilor cu produse şi servicii.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință