Connect with us

Sanatate

Arafat: Evoluţia Covid-19 în ţară – Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, consideră că există semne pozitive în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei de Covid-19 în ţară, dar că acestea nu sunt concludente la această dată, existând posibilitatea apariţiei unui al doilea val de infecţii în toamnă.

„Există o uşoară coborâre, dar nu e suficientă ca să spunem că suntem perfecţi şi că nu se mai întoarce un val. (…) Semnele sunt pozitive, dar nu sunt concludente, că totul e perfect şi că stăm pe loc, că totul e ok şi, orice facem de acum, virusul a dispărut. Virusul nu a dispărut, virusul va fi printre noi. Poate că va reveni în toamnă”, a declarat Arafat la Digi24.

Şeful DSU a avertizat că, dacă sunt luate prea multe măsuri de relaxare deodată, şi nu gradual, există riscul de a se reveni la reguli stricte de distanţare şi de stopare a unor activităţi.

„Chiar dacă există presiune maximă să luăm măsuri cât mai multe de relaxare, riscul este ca, dacă sunt luate toate deodată, să trebuiască după asta să iei măsuri de distanţare şi de închidere destul de serioase”, a afirmat Arafat.

Raed Arafat apreciază că deschiderea activităţilor economice trebuie să aibă loc cu respectarea strictă a unor reguli, incluzând efectuarea unui triaj epidemiologic.

În ceea ce priveşte un posibil val doi de îmbolnăviri la toamnă, Arafat a spus că o astfel de situaţie trebuie să găsească România mult mai pregătită, cu stocuri de echipamente de protecţie şi materiale şi cu proceduri clare, care să poată fi aplicate de îndată. 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință