Connect with us

Social

Arad: Proiect de un milion de euro pentru comunitatea romă din Pecica

Autorităţile din Arad au obţinut finanţare pentru a derula un proiect amplu pentru comunitatea de romi din oraşul Pecic

Autorităţile din Arad au obţinut finanţare pentru a derula un proiect amplu pentru comunitatea de romi din oraşul Pecica, cu o valoare totală de aproximativ un milion de euro, care va include construirea unui centru de zi şi servicii ţintite pentru acces mai bun la educaţie şi sănătate.

Proiectul „Creşterea incluziunii şi abilitării romilor în Oraşul Pecica” este derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad, Primăria şi Asociaţia Culturală a Minorităţilor din Pecica. Finanţarea este asigurată prin Granturile SEE (Spaţiului Economic European) şi Norvegiene 2014-2021 şi Guvernul României.

Autorităţile urmăresc „creşterea incluziunii şi abilitării romilor” prin dezvoltarea de servicii sociale, educaţionale, de ocupare, pentru sănătate, de abilitare şi derularea unei campanii de conştientizare antidiscriminare.

„În comunităţile cu pondere ridicată a populaţiei vulnerabile de etnie romă, înfiinţarea de noi servicii şi creşterea accesului şi participării la educaţie şi alte servicii suport a acestei populaţii este exact soluţia de care este nevoie pentru a îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii în astfel de comunităţi, aflate în risc de marginzalizare socială”, a declarat, vineri, directorul general al DGASPC Arad, Erika Stark.

Proiectul va fi implementat timp de 22 de luni, având ca termen estimat de finalizare sfârşitul anului 2024.

„Vom construi la Pecica un centru de zi, de fapt o clădire multifuncţională, pentru consiliere şi sprijin, în curtea Şcolii Primare nr. 1 Cocota, o investiţie în beneficiul întregii comunităţi pecicane. Pe lângă diferitele activităţile cu cei mici, vor fi organizate programe de dezvoltare a abilităţilor parentale, de management şi gestionare a propriilor resurse pentru familiile acestora. Totodată, vom pune accent şi pe cultură, tradiţiile, obiceiurile şi modul de viaţă, inclusiv ocupaţiile tradiţionale ale comunităţii rome din oraşul Pecica. Copiii şi tinerii vor putea face mişcare pe noul teren multifuncţional (fotbal, baschet, volei şi tenis de câmp), urmând să fie organizate competiţii sportive şi diferite excursii în cadrul proiectului”, a declarat primarul oraşului, Petru Antal.

În grupul ţintă sunt incluse în total un număr de 1.906 persoane din comunitate, dintre care 1.335 sunt de etnie romă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință