Connect with us

La zi

APRPE Bihor: Concursul „Familia mea”

Reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa au premiat, din partea organizației APRPE, copiii și familiile acestora, implicați în grupele de educație anteprescolară, în cadrul concursului cu tematica „Familia Mea”

Echipa emisiunii Din Viața Romilor a ajuns în acest weekend în Comuna Copăcel, Județul Bihor. Reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa au premiat, din partea organizației APRPE, copiii și familiile acestora, implicați în grupele de educație anteprescolară, în cadrul concursului cu tematica „Familia Mea”.

Lucrările copiilor sunt mici capodopere, care suprind valorile și rolul protector pe care îl are familia romă în raport cu copilul.
Coordonatorul acțiunii, domnul Marian Daragiu, vicepreședinte APRPE, a subliniat rolul și importanța educației timpurii pentru copii, ca premisă a unui start favorabil pentru un parcurs educațional de succes. Implicarea mediatorilor școlari este esențială pentru a ne asigura că micii învățăcei ajung în clasele educatorilor puericultori, pentru a desluși primele taine ale vieții de elevi.

În calitate de organizație reprezentativă la nivel național, rămânem preocupați ca în toate comunitățile cu populație de copii romi să identificăm, să instruim și să implicăm mediatori școlari care să faciliteze relația dintre școală, părinti, copii și comunitate. Mulțumiri gazdei evenimentului – Părintele Florian Ungur, precum și dlui Primar Silviu Petrița, d-nei Maria Ungur, directoarea Școlii Gimnaziale nr.1 Chijic, d-nelor Mediatoare Școlare Bronț Florica și Rodica Dacin, dlui Ioani Lakatos, președintelui Filialei APRPE Bihor, precum și voluntarilor Fundației Ruhama, prezenți la eveniment.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință