Connect with us

Educatie

Aproximativ jumătate dintre studenţii USV Iaşi vor primi burse

Aproximativ jumătate dintre studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din laşi (USV) vor primi burse datorită notelor obţinute după susţinerea examenelor din prima sesiune a acestui an universitar 2023-2024.

Prorectorul cu activităţile sociale din cadrul USV Iaşi, Vasile Stoleru, a declarat că valoarea burselor va fi mai mare, cuantumul alocat pentru tinerii care studiază în domeniul ingineriei fiind mărit de către Ministerul Educaţiei. Astfel, cea mai mică bursă de performanţă va avea valoarea de 1.050 de lei, iar cea mai mare 1.500 de lei lunar.

„Datorită rezultatelor obţinute în semestrul I din anul universitar 2023-2024, la USV Iaşi vor fi atribuite peste 1.300 de burse, ceea ce reprezintă 42,5% din totalul studenţilor bugetaţi. Mai putem afirma că bursele de performanţă academică, ştiinţifice, de merit, sociale, de campus şi cele pentru activităţi artistice sau sportive pe care le alocăm studenţilor noştri sunt asigurate din venituri de la buget şi venituri proprii realizate de Universitate. Până la sfârşitul acestei săptămâni vor intra în conturile studenţilor şi bursele pe care am decis să le acordăm din veniturile proprii”, a declarat Vasile Stoleru.

USV Iaşi mai acordă burse din venituri proprii şi pentru studenţii de altă cetăţenie, de la studii de licenţă şi master, bursieri ai statului român.

La USV Iaşi, bursa socială are o valoare de 900 de lei, bursele de performanţă IV, III şi II au valori de 1.050 de lei, 1.150 de lei, respectiv 1.275 de lei, iar valoarea bursei de performanţă academică I este de 1.500 de lei.

Bursele din venituri proprii au valoarea de 900 de lei, la fel ca bursele pentru performanţe sportive, cultural-artistice sau de campus.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință