Connect with us

Social

Aproape jumătate dintre joburile scoase în piaţă în 2024 aparţin angajatorilor mici şi foarte mici

Aproape 7.500 de companii mici şi foarte mici, cu cel mult 50 de angajaţi, au scos în piaţă mai mult de 50.000 de joburi de la începutul anului şi până acum, potrivit unei platforme de recrutare.

Raportat la cele 120.000 de joburi postate de toţi angajatorii, numărul reprezintă aproape jumătate din poziţiile deschise pentru candidaţi. În funcţie de dimensiune, următoarele cele mai active companii au fost cele care au între 51 şi 250 de angajaţi şi abia apoi cele foarte mari, cu peste 250 de angajaţi.

Nevoia cea mai mare de candidaţi vine din partea companiilor mici şi mijlocii din Bucureşti şi Ilfov, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Constanţa iar profilul pe care îl caută cel mai frecvent este cel al candidaţilor entry-level (care au între 0 şi 2 ani de experienţă), urmaţi de candidaţii mid-level (2-5 ani de experienţă), dar şi candidaţi care nu au deloc experienţă. Seniorii (mai mult de 5 ani de experienţă) şi managerii reprezintă categoriile cel mai puţin vizate de angajatorii mici şi foarte mici.

Companiile mici şi mijlocii sunt mult mai deschise în ceea ce priveşte publicarea salariilor în anunţurile de angajare. Dacă, la nivel general, salariile sunt menţionate în 36% dintre anunţuri, în cazul companiilor mici şi foarte mici acest procent depăşeşte 50%. Companiile care dau dovadă de cel mai ridicat nivel de transparenţă sunt cele din retail, servicii, turism, transport / logistică şi call center / BPO.

Potrivit datelor oficiale, la începutul lunii mai, numărul microîntreprinderilor active în România era de 413.466 firme.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință