Connect with us

Social News

Aproape 3.500 de participanţi la cursurile organizate de ANOFM în primele două luni

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins 3.482 de persoane în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Dintre acestea, 3.068 sunt şomeri, iar 368 de persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare. 27 de persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, iar alte 19 persoane beneficiază de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

În perioada de referinţă au fost organizate 190 de programe de formare profesională gratuite dintre care 129 de programe de calificare/recalificare şi 44 de programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum şi 17 programe de competenţe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie-februarie 2023, sunt: lucrător comercial – 422; agent de securitate – 277; operator introducere, prelucrare, validare date – 198; competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 196; inspector/referent resurse umane – 163; frizer – 121; competenţe de comunicare în limba română – 116; ajutor bucătar – 112; patiser – 104; îngrijitor spaţii verzi – 101.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință