Connect with us

Educatie

Aproape 2.000 de candidaţi vor simula admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi

Aproape 2.000 de persoane s-au înscris la noua sesiunea de simulare a concursului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, eveniment care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrivit organizatorilor, la această sesiune, care va avea loc duminică, s-au înscris 1.893 de candidaţi. Numărul este mai mare în comparaţie cu prima sesiune desfăşurată pe 12 martie, când au participat 1.597 de persoane.

Simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi poate fi susţinută pentru Medicină Generală, Asistenţă Medicală Generală, Nutriţie şi Dietetică, Medicină Dentară, Tehnică Dentară, Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, Farmacie, Cosmetică Medicală şi Cosmetologie, Bioinginerie Medicală, Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare Medicală.

„Examenul de simulare va fi susţinut în aceleaşi condiţii ale unui examen de admitere. Pentru buna desfăşurare a simulării, duminică vor fi prezenţi 200 de studenţi voluntari. Examenul, care constă în completarea unor teste grilă pe parcursul a trei ore, se va desfăşura în 66 de amfiteatre şi săli de curs. Scopul acestui proiect este acela de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-şi testeze cunoştinţele acumulate pentru concursul de admitere şi să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat. În ziua programată pentru simulare, librăria Universităţii de Medicină şi Farmacie va fi deschisă în intervalul 9,00-14,00, astfel încât candidaţii să îşi poată procura culegerile de teste pentru Concursul de Admitere la UMF Iaşi 2023”, a explicat Ivona Burduja, purtătorul de cuvânt al UMF Iaşi.

Simularea concursului de admitere este un proiect educaţional organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi împreună cu Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi, Societatea Studenţilor Stomatologi Iaşi, Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi şi Asociaţia Studenţilor Bioingineri Iaşi.

Reamintim că în anul 2022 pentru admiterea la cele 10 specializări ale UMF „Gr.T.Popa” Iaşi au candidat 2.207 absolvenţi de liceu. Cea mai mare concurenţă a fost la specializările Asistenţă Medicală şi Medicină, cea mai mică la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință