Connect with us

Social News

Aproape 100.000 de joburi postate şi 2,7 milioane de aplicari în primul trimestru din acest an

Se observă o creştere a interesului candidaţilor pentru joburile remote şi o scădere sensibilă a numărului de aplicări pentru joburile din străinătate

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, dar şi cu 2,7 milioane de aplicări, tabloul fiind aproape identic cu perioada similară a anului trecut, arată datele platformei de recrutare online.

Potrivit sursei citate, tot spre deosebire de anul trecut, se observă o creştere a interesului candidaţilor pentru joburile remote şi o scădere sensibilă a numărului de aplicări pentru joburile din străinătate. Pe acest fond, 84,6% dintre aplicări sunt pentru joburile din România, doar 1,6% pentru străinătate şi 13,8% pentru locurile de muncă din categoria remote. „Dacă joburile din străinătate au intrat într-un picaj abrupt în 2020 din care nu au reuşit să îşi mai revină, în cazul joburilor remote observăm că, pe măsură ce numărul de opţiuni scade, creşte dorinţa candidaţilor pentru acest mod de lucru”, a explicat Badea.

Această tendinţă este oglindită şi în ceea ce priveşte structura joburilor – în primele trei luni ale anului, 87,7% dintre locurile de muncă postate au fost pentru companii din România care practică un program de lucru hibrid sau de la birou, 6,2% au fost remote, iar 6,1% joburi în afara ţării. În perioada ianuarie – martie 2022, 9,1% din numărul total de joburi erau remote şi 8,3% pentru străinătate.

Domeniile care au angajat cel mai mult în primul trimestru al anului au fost retailul, serviciile, call – center / BPO, producţie, IT / telecom, transport / logistică şi industria alimentară. Aproximativ jumătate dintre joburile postate au fost destinate candidaţilor entry – level (cu 0 – 2 ani de experienţă). Cel mai mult s-a aplicat pentru locurile de muncă din retail, call – center / BPO, servicii, IT / telecom, banking, transport / logistică şi industria alimentară.

Potrivit analizei, peste 1 milion de aplicări au venit din partea candidaţilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, 803.000 au aparţinut segmentului 18 – 24 de ani, 500.000 din zona 36 – 45 de ani şi aproape 300.000 de la candidaţii cu vârsta de peste 45 de ani.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință