Connect with us

Sanatate

Aplicaţie de tele-asistenţă medicală pentru orice afecţiune, dezvoltată de specialişti clujeni

Specialişti clujeni au dezvoltat o aplicaţie de tele-asistenţă medicală, ClujMedicApp, care poate fi folosită de către orice pacient, pentru orice afecţiune, evitându-se astfel drumuri inutile la spital.

„Aşa cum era de aşteptat la Cluj, a fost dezvoltată o aplicaţie de tele-asistenţă medicală de către Cluj IT Cluster, experţi ai Universităţii Tehnice Cluj-Napoca şi compania olandeză Spectator HealthCare Technology al cărei beneficiar este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Aplicaţia ClujMedicApp poate fi descărcată deja din GooglePlay şi utilizată de către orice pacient, pentru orice formă de afecţiune, astfel încât să se poată evita un drum la spital şi totodată să poată intra în contact direct cu medici specialişti, inclusiv în sistem video”, se arată într-o informare trimisă miercuri de prefectul Mircea Abrudean.

Potrivit sursei citate, aplicaţia este menită să ajute pacienţii cu sfaturi medicale şi consultaţii la distanţă, în sistem tele-asistenţă medicală, şi poate să fie folosită mai ales de pacienţii COVID-19.

„Se creează un cont în care se pot încărca informaţii medicale, pe mai multe categorii, în funcţie de nevoile fiecăruia. Operatorul din UPU poate vedea istoricul şi poate face consultaţia la distanţă şi discuta cu pacientul în funcţie de aceste date, urmărindu-se astfel în timp şi evoluţia stării de sănătate. (…) Aplicaţia este atât pentru pacienţii COVID-19, cât şi pentru cei cu alte afecţiuni, pentru pacienţi externaţi care necesită o anumită perioadă de monitorizare post-spitalicească sau pentru pacienţi care se confruntă cu o problemă de sănătate care necesită asistenţă de specialitate. Aceasta va fi actualizată constant, în funcţie de nevoile apărute”, se mai arată în informarea prefectului.

Deocamdată, aplicaţia funcţionează doar pe sistemul Android, însă este în lucru şi o versiune pentru iOS.

„Medicii rezidenţi care răspund solicitărilor prin intermediul aplicaţiei pot cere sprijinul altor colegi de specialitate şi pot apela chiar ei numărul de urgenţă 112, dacă situaţia o impune. Tele-asistenţa medicală este oferită de la două puncte de lucru: UPU şi Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca”, se menţionează în informarea prefectului Mircea Abrudean.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință