Connect with us

Educatie

Apel care are ca obiectiv formarea a aproape 20.000 de profesionişti din educaţia timpurie

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, lansarea unui apel de proiecte, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care are ca obiectiv formarea a 19.950 de persoane din serviciile de educaţie timpurie standard şi complementare.

Potrivit unui comunicat remis presei, proiectele pentru apelul „Formarea profesioniştilor din educaţia timpurie” vor fi depuse exclusiv pe platforma dedicată, în perioada 15 februarie – 1 aprilie.

În cadrul acestui apel, pentru derularea căruia este alocată suma de 14.332.000 euro, fără TVA, va fi selectat un singur proiect câştigător.

„Obiectivele vizate sunt formarea a cel puţin 600 de formatori (348 în domeniul curricular şi 252 în domeniul monitorizării serviciilor de educaţie timpurie), respectiv formarea a 19.950 de persoane din serviciile de educaţie timpurie standard şi complementare, cu prioritate pentru cele nou înfiinţate”, a explicat sursa citată.

Solicitanţii eligibili vor putea aplica atât individual, cât şi în parteneriat.

Constituie avantaje experienţa dovedită de peste 3 ani în domeniul formării iniţiale şi/sau continue a personalului din servicii de educaţie timpurie, respectiv colaborarea cu experţi care probează experienţă în proiectare şi implementare programe de formare (iniţială şi/sau continuă) în domeniul educaţiei timpurii, dovedită prin activitatea desfăşurată în cel puţin trei proiecte internaţionale şi/sau prin publicaţii în jurnale academice din domeniu, cu factor de impact ridicat, a precizat ministerul.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință