Connect with us

Social

APC solicită transparenţă cu privire la acţiunile de control specifice Comandamentului pentru Energie

Asociaţia Pro Consumatori (APC) solicită transparenţă din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la acţiunile de control specifice Comandamentului pentru Energie

Asociaţia Pro Consumatori (APC) solicită transparenţă din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu privire la acţiunile de control specifice Comandamentului pentru Energie.

„Asociaţia Pro Consumatori (APC), organizaţie de utilitate publică, cu peste 31 de ani de activitate în domeniul apărării drepturilor şi intereselor economice ale consumatorilor, a luat act cu îngrijorare de rezultatele acţiunilor de control asupra furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale realizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Analizând informaţiile din cele două comunicate de pe site-ul ANPC, din 14 ianuarie şi 17 ianuarie 2022, experţii APC au constatat că aceste informaţii au un caracter pur statistic şi nu-i pot ajuta pe consumatorii de energie electrică şi gaze naturale”, se menţionează în document.

Astfel, având în vedere acest lucru, reprezentanţii APC solicită ANPC să facă cunoscut consumatorilor printr-un comunicat public răspunsurile la unele întrebări precum: „Care a fost cuantumul amenzii primite de fiecare societate comercială din cele 30 menţionate în comunicatul din 14 ianuarie 2022 (ANPC – Autoritatea pentru protecţia consumatorilor)?” şi „Care este denumirea societăţilor comerciale la care se face referire în comunicatul din 17 ianuarie 2022 (ANPC – Autoritatea pentru protecţia consumatorilor)?”.

De asemenea, reprezentanţii APC au mai trecut pe listă întrebări precum: „Care este cuantumul amenzii pentru fiecare societate comercială care nu a fost nominalizată în comunicatul din 17 ianuarie 2022?” sau „Care au fost dispoziţiile legale încălcate de fiecare societate comercială sancţionată?”.

O altă întrebare menţionată este „Care sunt neconformităţile constatate la fiecare societate comercială sancţionată contravenţional?”.

„Răspunsurile la întrebările de mai sus le vor fi de folos consumatorilor, în sensul verificării existenţei acelor abateri în contractele de furnizare de energie electrică şi/sau de gaze naturale, respectiv în facturile primite de la societăţile comerciale sancţionate contravenţional cu ocazia acestor controale”, se mai precizează în document.

ANPC a anunţat luni că a aplicat zece amenzi contravenţionale, în valoare de 195.000 de lei, companiilor furnizoare de electricitate şi de gaze naturale, deoarece au emis facturi defectuoase, în întreaga ţară.

De asemenea, în 14 ianuarie, ANPC a anunţat că a aplicat amenzi în valoare de 450.000 de lei unui număr de 27 de companii furnizoare de electricitate şi de gaze naturale, în cadrul controalelor derulate de Comandamentul pentru Energie al instituţiei în perioada 6 – 13 ianuarie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință