Connect with us

Educatie

Anul viitor, Evaluarea Naţională va începe pe 25 iunie. Bacalaureatul va începe pe 17 iunie

Proba la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale va fi susţinută pe 25 iunie 2024, prevede un proiect al Ministerului Educaţiei.

Potrivit sursei citate, pe 27 iunie se va susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi Literatura Maternă pe 28 iunie.

Rezultatele înainte de depunerea contestaţiilor vor fi afişate pe 3 iulie.

Prima sesiune a Bacalaureatului de anul viitor va începe pe 17 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va face până pe 19 iunie, prevede un proiect al Ministerului Educaţiei.

În zilele de 19 şi 20 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar între 19 şi 21 iunie cele digitale.

Proiectul prevede că între 25 şi 27 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 1 iulie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 2 iulie proba obligatorie a profilului, pe 3 iulie proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 4 iulie elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă.

Potrivit proiectului, sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat va începe pe 8 şi 9 august cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Pe 9 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc pe 12 august.

Proba scrisă la Limba şi literatura română va fi susţinută pe 19 august, pe 20 august proba obligatorie a profilului, iar pe 21 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la Limba şi literatura maternă pe 22 august.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință