Connect with us

Social

Anul 2023, cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice

După o lună septembrie cu temperaturi record, anul 2023 va fi aproape sigur cel mai cald din istoria măsurătorilor meteorologice, potrivit unui raport publicat de agenţia americană de referinţă, informează AFP.

„Există o probabilitate de peste 99% ca 2023 să se claseze ca anul cel mai călduros înregistrat vreodată”, a anunţat Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din Statele Unite (NOAA).

Septembrie 2023 a fost cea mai călduroasă lună septembrie înregistrată în 174 de ani de măsurători realizate la nivel mondial, a confirmat NOAA. Observatorul european Copernicus a anunţat deja acest record la începutul lunii octombrie.

„Septembrie 2023 a fost a patra lună la rând cu temperaturi record”, a declarat într-un comunicat Sarah Kapnick, cercetător principal în cadrul NOAA. „A fost nu doar cea mai călduroasă lună septembrie înregistrată, ci şi, de departe, luna cel mai anormal de caldă” din toate măsurătorile agenţiei americane, a subliniat ea.

„Altfel spus, septembrie 2023 a fost mai caldă decât media lunii iulie din intervalul 2001-2010”, a adăugat cercetătoarea americană.

Temperatura globală din luna septembrie 2023 a fost cu 1,44 grade Celsius peste valoarea medie înregistrată în secolul al XX-lea, potrivit NOAA.

Specialiştii de la Observatorul Copernicus au estimat, de asemenea, la începutul lunii septembrie că 2023 va fi probabil cel mai cald an din istoria înregistrărilor meteorologice.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință