Connect with us

Cultura

Antonio Nicholas Piculeață – Un talentat violonist de mare perspectivă

Născut la New York, într-o familie de muzicieni, micul violonist Antonio Nicholas Piculeață și-a manifestat încă de la o vârstă fragedă talentul muzical. A început studiul pianului la vârsta de șase ani, îndrumat fiind de părinții săi.

Exigent cu sine, Antonio Nicholas Piculeață este preocupat de propria perfecționare artistică, ceea ce a determinat ca el să înceapă cursurile școlare mai devreme decât ceilalți copii de aceeași vârstă.

Talentul interpretativ al micului violonist a fost recompensat cu premii la competiții de profil: Premiul I la Concursul Național ”Tinere Talente”, 2015; Premiul al II-lea la Concursul Național ”Victor Giuleanu”, 2015; Premiul I la Concursul Internațional ”Paul Polidor”, 2016; Premiul I la Concursul Național de Interpretare ”Dan Cumpătă”, 2016. Antonio Nicholas Piculeață a susținut numeroase recitaluri organizate de Fundația Culturală ”Remember Enescu” și a evoluat în concert alături de Orchestrele Filarmonicilor „Oltenia” Craiova şi ”Paul Constantinescu” – Ploiești.

În prezent, Antonio Nicholas Piculeață este elev în cadrul Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti” – București.

Pe extrem de talentatul violonist Antonio Nicholas Piculeaţă îl puteţi vedea sâmbătă 1 iunie, într-o ediţie specială a emisiunii „Din viaţa romilor” dedicată Zilei Copilului, la Naţional TV de la ora 9.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință