Connect with us

Social

ANSVSA: Amenzi de peste 3,75 milioane de lei pentru deficienţe găsite în unităţi alimentare din localităţi turistice

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 414 sancţiuni contravenţionale

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat 414 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3,75 milioane de lei, în urma controalelor efectuate la nivel naţional în unităţi situate în localităţi de interes turistic, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

De asemenea, au fost emise 12 Ordonanţe de Suspendare a Activităţii şi 13 Ordonanţe de Interzicere a Activităţii, fiind confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare 987 kg de produse alimentare.

Potrivit comunicatului ANSVSA, în perioada 26 iunie – 14 august 2023, au fost efectuate 4.028 de controale în unităţile de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în special în unităţile situate în zonele de agrement/localităţile de interes turistic (unităţi de alimentaţie publică, pensiuni turistice, unităţi de tip carmangerie/măcelărie, unităţi de tip hipermarket/supermarket).

Acţiunile controalelor au urmărit, în special, identificarea şi retragerea de la comercializare către consumatorul final a produselor alimentare, care prezintă un risc pentru sănătatea publică.

În urma controalelor efectuate, au fost constatate o serie de neconformităţi, precum: depozitare necorespunzătoare; neefectuarea operaţiunilor de DDD în condiţiile legislaţiei specifice domeniului alimentar; probleme privind igiena şi întreţinerea spaţiilor; deficienţe privind etichetarea, manipularea şi depozitarea produselor alimentare; neatestarea stării de sănătate a personalului.

ANSVSA precizează că vor fi sancţionaţi toţi operatorii economici care nu respectă normele şi cerinţele de igienă pentru a preveni apariţia riscurilor privind siguranţa alimentară, inclusiv împiedicarea propagării virusul pestei porcine africane.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință