Connect with us

Social

ANR: Proiect de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul comunităţilor rome din două comune

Agenţia Naţională pentru Romi, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj implementează, în parteneriat cu administraţiile locale din comunele Bucerdea Grânoasă şi Cenade, un proiect prin care se promovează un stil de viaţă sănătos în rândul comunităţilor rome

Agenţia Naţională pentru Romi, Asociaţia Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj implementează, în parteneriat cu administraţiile locale din comunele Bucerdea Grânoasă şi Cenade din judeţul Alba, un proiect prin care se promovează un stil de viaţă sănătos în rândul comunităţilor rome din cele două localităţi, urmând să fie oferite membrilor acestora şi pachete cu materiale sanitare de prevenire a îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

Cu un buget de 43.945 de lei, proiectul „Stil de viaţă sănătos pentru comunitatea romă din localităţile Bucerdea Grânoasă şi Cenade din judeţul Alba” propune măsuri integrate de sprijin, de la sesiuni de informare cu privire la riscul îmbolnăvirii, informarea beneficiarilor cu privire la campania naţională de imunizare, informarea cu privire la acţiuni ce trebuie întreprinse ca urmare a contactării virusului SARS-CoV-2, implementarea de acţiuni de ecologizare a domeniului public şi distribuirea de materiale diverse de curăţenie şi dezinfecţie.

Mai exact, 500 de persoane vor fi informate în cadrul campaniilor de informare desfăşurate la nivel comunitar, iar 100 de persoane vor primi pachete cu materiale sanitare menite să susţină prevenirea îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, respectiv alcool sanitar, dezinfectant, dezinfectant menajer, materiale de curăţenie destinate gospodăriei.

Vor fi organizate două sesiuni de informare şi conştientizare la nivelul fiecărei comunităţi selectate cu privire la virusul SARS -CoV-2, respectiv se va discuta despre ce este virusul, care sunt principalele simptome, cum se poate preveni îmbolnăvirea, cum trebuie acţionat în cazul îmbolnăvirii şi ce paşi trebuie urmaţi după tratarea virusului.

De asemenea, vor avea loc două sesiuni de informare în fiecare comunitate selectată cu privire la metoda vaccinării, respectiv se va explica ce este vaccinul, cum acţionează, care sunt contraindicaţiile şi care sunt beneficiile.

Tot în cadrul proiectului, se vor desfăşura două sesiuni de ecologizare – acţiuni de curăţare a spaţiului/domeniului public la nivelul fiecărei comunităţi.

Se preconizează că, prin derularea acestui proiect, va creşte gradul de informare al beneficiarilor direcţi prin accesul nediscriminatoriu la un flux de servicii şi informaţii şi se va reduce riscul de îmbolnăvire şi răspândire a virsului SARS-CoV-2. Totodată, se urmăreşte creşterea gradului de protecţie prin distribuirea de materiale de curăţenie şi dezinfecţie şi, de asemenea, creşterea gradului de responsabilitate civică, motivarea şi sensibilizarea comunităţii locale, a autorităţilor locale, în procesul de incluziune şi reducerea marginalizării sociale a persoanelor aparţinând comunităţii rome.

Proiectul este cofinanţat de către Agenţia Naţională pentru Romi de la bugetul de stat, prin programul „Promovarea unui stil de viaţă sănătos prin informare şi conştientizare”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință