Social

ANOFM: Peste 5.000 de persoane au participat la programele de formare profesională în primele patru luni ale anului

ANOFM a cuprins în programele de formare profesională 5.051 de persoane în primele patru luni ale acestui an

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins în programele de formare profesională 5.051 de persoane în primele patru luni ale acestui an.

Potrivit unui comunicat al instituţiei dintre acestea, 4.234 sunt şomeri, 97 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, iar 121 sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie. 599 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

În această perioadă, au fost organizate 297 programe de formare profesională gratuite dintre care 180 programe de calificare/recalificare, 79 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare şi 38 programe de competenţe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie – aprilie 2022, sunt: inspector /referent resurse umane – 357; competenţe antreprenoriale – 314; lucrător în comerţ – 287; operator introducere, prelucrare, validare date – 277; îngrijitor spaţii verzi – 242; agent de securitate – 224; bucătar – 184; instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze – 159; ajutor bucătar – 158; femeie de serviciu – 149.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version