Connect with us

Social

ANOFM oferă şomerilor un stimulent pentru încadrarea în muncă înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) oferă un stimulent financiar şomerilor indemnizaţi care se încadrează în muncă, înainte de încheierea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj, a anunţat vineri instituţia.

Astfel, şomerii indemnizaţi care se angajează cu normă întreagă beneficiază de o sumă lunară ce reprezintă 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, până la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească această indemnizaţie.

„Această măsură este susţinută de prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, ANOFM oferind o gamă largă de servicii şi sprijin financiar pentru facilitarea accesului la piaţa muncii a persoanelor înregistrate în evidenţele agenţiei”, se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, în ianuarie 2024, ANOFM a asigurat plata sumei de 1,67 milioane de lei, destinată completării veniturilor salariale pentru un număr de 6.165 noi angajaţi proveniţi din rândurile şomerilor indemnizaţi.

Această măsură este parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri active, care au totalizat plăţi de 178,7 milioane lei în aceeaşi lună.

„Măsurile active aplicate de ANOFM vizează o abordare dinamică şi eficientă a nevoilor pieţei forţei de muncă, încurajând crearea de locuri de muncă durabile şi sprijinirea angajatorilor în procesul de recrutare a persoanelor din grupuri cu acces dificil pe piaţa muncii”, a declarat preşedintele ANOFM, Florin Cotoşman.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință