Connect with us

Programe Sociale

ANOFM: Două proiecte majore de formare profesională, finanţate din Fondul Social European

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunţat în cadrul unor discuţii cu reprezentanţii Dacia, că, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, vor fi derulate în perioada următoare două proiecte majore de formare profesională finanţate din Fondul Social European.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu şi comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, au vizitat joi Uzina Dacia din Mioveni, judeţul Argeş. Comisarul european şi ministrul Muncii s-au întâlnit cu Jean Andre Barbosa, vicepreşedinte pentru afaceri europene al Grupului Renault, şi cu Cristian Nevzoreanu, director executiv Afaceri Publice şi Comunicare Renault Group România.

În contextul nevoii tot mai acute de forţă calificată de muncă în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în industrie, ministrul a anunţat în discuţiile cu reprezentanţii Dacia că, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, vor fi derulate în perioada următoare două proiecte majore de formare profesională finanţate din Fondul Social European.

„Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu şomeri este o prioritate. De aceea vom derula proiectele ‘FORMACTIV – Formare şi muncă activă’, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup ţintă de 5.105 şomeri non-NEETs, şi proiectul ‘START – Investeşte în calificare pentru viitor!’, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup ţintă de 1.972 de şomeri NEETs. Sprijinim în acest fel integrarea tinerilor pe piaţa muncii”, a subliniat Simona Bucura-Oprescu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință