Connect with us

Programe Sociale

ANOFM: Aproape 700 de participanţi la cursurile organizate în prima lună din 2024

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a cuprins, în prima lună a anului 2024, 689 de persoane în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi centrelor proprii din cadrul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

Potrivit unui comunicat al ANOFM, dintre acestea, 594 sunt şomeri, iar 82 de persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare. 13 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii.

În perioada de referinţă au fost organizate 38 programe de formare profesională gratuite dintre care 20 programe de calificare/recalificare, 14 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum şi 4 programe de competenţe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în luna ianuarie 2024, sunt: agent de securitate – 109; operator introducere, prelucrare, validare date – 87; referent resurse umane – 59; competenţe de comunicare în limba română – 37; infirmieră – 30; bucătar – 28; coafor – 28; administrator pensiune turistică – 27; competenţă digitală inclusiv de siguranţă pe internet şi securitate cibernetică – 19; electrician în construcţii – 18.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință