Social

ANOFM: 24.076 de locuri de muncă, disponibile la nivel naţional. 392 de posturi prin reţeaua Eures România

Peste 24.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel naţional

Peste 24.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în prezent, la nivel naţional, în timp ce, prin reţeaua Eures România, numărul posturilor vacante în Spaţiul Economic European (SEE) este de 392, arată datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Din oferta operatorilor economici din România, de 24.076 posturi disponibile, cele mai multe sunt pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.492), lucrător comercial (1.031), agent de securitate (993), manipulant mărfuri (820), muncitor necalificat în industria confecţiilor (732), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (711), montator subansamble (692) şi ambalator manual (600).

Conform ANOFM, 1.420 locuri de muncă oferite sunt pentru persoanele cu studii superioare, 5.769 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale, 7.322 pentru persoanele cu studii profesionale şi 9.565 pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

În acelaşi timp, angajatorii din SEE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures România, 392 posturi, dintre care: 272 în Germania, opt în Estonia, şapte în Franţa, cinci în Finlanda, trei în Polonia şi un loc de muncă în Olanda.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele la adresa www.anofm.ro/EURES, iar cei care vizează un post în România se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version