Connect with us

Programe Sociale

ANOFM: 10.884 de persoane au urmat cursurile de formare profesională, în primele cinci luni

Cursurile de formare profesională organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) au fost accesate de 10.884 de persoane, în primele cinci luni ale acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, din totalul celor care au participat la cursurile ANOFM, 9.872 sunt şomeri, iar 804 persoane participante la cursuri de formare profesională fac parte din categoria celor care nu beneficiază de gratuitate, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Conform sursei citate, 109 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite, altele decât şomerii, 22 persoane sunt beneficiare de servicii gratuite de evaluare a competenţelor, iar alte 77 persoane beneficiază de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie.

În perioada de referinţă au fost organizate 629 de programe de formare profesională gratuite dintre care 418 programe de calificare/recalificare, 139 programe de iniţiere, perfecţionare sau specializare, precum şi 72 programe de competenţe cheie/transversale.

Principalele meserii/ocupaţii, în funcţie de numărul de participanţi, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie – mai 2023, sunt: lucrător comercial – 1.669; competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere – 659; agent de securitate – 633; ajutor bucătar – 587; îngrijitor spaţii verzi – 495; operator introducere, prelucrare, validare date – 468; frizer – 316; competenţe de comunicare in limba română – 310; referent resurse umane -295; manichiurist – 272.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință