Connect with us

La zi

ANM: Vreme cu variaţii de temperatură de la o zi alta şi perioade cu ploi, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi oscilantă pe parcursul următoarelor două săptămâni, perioadele cu valori termice mai scăzute vor alterna cu zile în care temperaturile vor fi în creştere iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va rămâne ridicată în cea mai mare parte a perioadei, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 12 – 25 iunie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, valorile de temperatură vor oscila semnificativ până în data de 20 iunie, de la medii ale maximelor în jurul a 22 de grade, caracterizând o vreme rece, la 26 de grade, apropiate de normalul perioadei, iar ale minimelor între 10 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 14 şi 15 iunie. A doua săptămână de prognoză va fi relativ constantă din punct de vedere termic, cu un regim termic mediat regional diurn la 29 de grade şi nocturn la 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza şi seara, mai intense şi mai extinse în 12, 13 iunie şi între 16 şi 19 iunie.

În Crişana, vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi se va ameliora uşor sub acest aspect, astfel că va mai avea doar mici variaţii, iar după data de 20 iunie se va stabiliza din punct de vedere termic. În acest context maximele, mediat regional, vor fi între 20 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în 13 iunie, iar minimele se vor situa între 11 şi 16 grade, cu cele mai mici valori în 13, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezelor şi al serilor şi se vor semnala pe suprafeţe mai mari în 12, 13 iunie, precum şi între 16 şi 19 iunie.

În Transilvania, temperaturile maxime se vor situa sub normele caracteristice perioadei în primele două zile de prognoză, cu medii de 20 – 22 de grade, apoi vor creşte la valori de 26 de grade în 15 iunie, iar până la finalul intervalului vor varia uşor în jurul a 27 de grade. Regimul termic nocturn se va situa între 12 şi 14 grade, valori mediate regional, cu cele mai scăzute până în data de 15 iunie. Vor fi averse cu o probabilitate mai mare după-amiaza şi seara şi mai extinse în 12, 13, 14 iunie şi, din nou, între 17 şi 20 iunie.

În Maramureş, vremea va fi rece în 12 şi 13 iunie, cu maxime mediate regional în jurul a 20 de grade, după care se va încălzi treptat. Astfel, în perioada 15 – 25 iunie, temperaturile maxime vor varia între 25 şi 27 de grade. Temperaturile minime, scăzute până în 15 iunie, cu valori medii de 12 grade, vor creşte uşor la 14 grade după acest interval. Probabilitatea pentru averse va fi mare pe aproape întreg intervalul. Acestea se vor semnala în mod special după-amiaza şi seara.

În Moldova, intervalul de prognoză va debuta cu vreme rece, astfel că mediile maximelor vor fi de 20 de grade, dar se va încălzi treptat până în data de 15 iunie, când acestea vor atinge 28 de grade. După această dată, oscilaţiile termice vor fi mici, între 26 şi 28 de grade mediat regional. Minimele vor fi, în medie, între 12 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 12, 13 şi 14 iunie. Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai mare în 13 şi 14 iunie şi, din nou, între 17 şi 20 iunie, însă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza şi seara.

În Dobrogea, vremea va fi în general frumoasă pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă cu oscilaţii semnificative sub aspect termic. Temperaturile maxime vor avea medii de 24 – 26 de grade, între 12 şi 14 iunie, respectiv între 16 şi 19 iunie, iar în rest se vor situa în jurul a 28 de grade. Minimele vor fi între 11 şi 16 grade la începutul intervalului, iar după 16 iunie vor fi în medie de 18 grade. Averse se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere după-amiaza şi seara.

În Muntenia, vremea va fi răcoroasă, în special în nordul regiunii, în 12 şi 13 iunie şi din nou în zilele de 17 şi 18 iunie, când temperaturile maxime vor avea medii de 26 de grade, însă în restul intervalului de prognoză acestea se vor situa peste normele caracteristice perioadei, cu medii de 28 – 30 de grade. Regimul termic nocturn nu va avea variaţii semnificative, minimele vor fi între 14 şi 16 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 13, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pentru fiecare după-amiază, dar acestea vor fi mai extinse între 17 şi 20 iunie.

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea semnificativ, spre medii de 20 de grade în a doua zi de prognoză, apoi vor creşte la medii de 26 de grade, în 15 iunie, iar pentru intervalul 16 – 18 iunie vor fi în jurul a 24 de grade. După această perioadă vor caracteriza o vreme caldă până la sfârşitul intervalului, cu maxime în medie de 29 de grade. Minimele vor varia între 12 – 13 grade, mediat regional, în 14 şi 15 iunie, şi 16 grade în restul perioadei. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a celor două săptămâni. Vor fi mai ales averse, cu manifestare în special după-amiaza şi seara pe arii mai extinse şi însemnate cantitativ în zilele de 12 şi 13 iunie şi în intervalul 15 – 18 iunie.

La munte, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic scăzut, dar se va încălzi treptat din 15 iunie, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la medii de 12 grade spre 18 grade. Minimele nocturne vor avea un parcurs asemănător, de la 6 – 8 grade mediat regional în 12, 13, 14 iunie, spre 10 grade până la finalul intervalului. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul perioadei, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință