Connect with us

La zi

ANM: Valorile termice diurne vor avea variaţii săptămâna aceasta şi vor începe să crească săptămâna viitoare

Valorile termice diurne vor înregistra variaţii în majoritatea regiunilor, pe parcursul acestei săptămâni, dar de săptămâna următoare vor avea tendinţe de creştere, în timp ce probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată după data de 14 aprilie, conform prognozei pentru intervalul 10-23 aprilie, elaborate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Astfel, în Banat, în următoarele două săptămâni, temperatura aerului va avea în general tendinţa de creştere uşoară. Mediile regionale ale temperaturilor maxime vor oscila între 15 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie şi cele mai scăzute în 14 aprilie, dar şi în creştere de la 16 la 20 de grade după data de 15 aprilie. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 3 şi 8 grade, cu variaţiile semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila uşor în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 14, 15, 17 şi 18 aprilie, când vor fi posibile şi manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi cantităţi de apă mai importante.

În Crişana, pe tot parcursul intervalului, temperatura aerului va avea în general tendinţa de creştere mai ales la valorile diurne. Mediile regionale maximelor termice vor oscila între 14 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie şi cele mai scăzute la începutul intervalului şi în ziua de 14 aprilie şi în creştere de la 16 la 19 de grade după data de 15 aprilie. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 şi 7 grade, cu variaţii semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 15 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila uşor în jurul a 5 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14-18 aprilie, semnificativ în zilele de 14 şi 15 aprilie, când vor fi posibile şi manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi cantităţi de apă mai importante.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. La mijlocul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi în creştere de la 13 la 17 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor oscila între 14 şi 17 grade. Mediile regionale ale temperaturilor nocturne vor avea tendinţa de creştere uşoară de la 1-2 grade la începutul primei săptămâni, până spre
4-5 grade în a doua jumătate a intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, semnificativ la începutul acestui interval, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai importante.

Şi în Maramureş, în prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea variaţii de la o zi la alta, cu medii regionale ale maximelor între 13 şi 16 grade. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendinţa de creştere uşoară de la 15-16 grade spre 18 grade. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 1 şi 5 grade, cu variaţii semnificative la mijlocul primei săptămâni. După data de 14 aprilie, mediile minimelor termice vor oscila uşor în jurul a 4 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 14-18 aprilie, semnificativ în data 15 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai importante.

În Moldova, în prima săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea variaţii, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 13 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor avea tendinţa de creştere uşoară de la 14 grade spre 17-18 grade. Temperaturile nocturne vor avea medii cuprinse între 2 şi 7 grade, creşterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată după data de 15 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă mai importante.

Valorile termice diurne vor avea variaţii în Dobrogea, în prima jumătate a intervalului, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 12 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua săptămână, mediile temperaturilor maxime vor avea tendinţa de creştere uşoară de la 14 grade spre 16-17 grade. Temperaturile minime vor avea medii cuprinse între 5 şi 8
grade, creşterea semnificativă urmând a fi pe parcursul primei săptămâni.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în zilele de 11 şi 12 aprilie şi în intervalul 17-21 aprilie, când vor fi cantităţi de apă mai însemnate.

În Muntenia, în prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne vor avea variaţii, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în data de 14 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendinţa de creştere de la 16 grade spre 18-19 grade. Minimele termice vor avea medii cuprinse între 4 şi 7 grade, cu cele mai scăzute valori în primele zile ale intervalului.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi cantităţi de apă mai însemnate, dar şi după data de 17 aprilie.

În Oltenia, în prima jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea variaţii, mediile regionale ale maximelor se vor situa între 16 şi 19 grade şi ale minimelor între 3 şi 6 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor avea tendinţa de creştere de la 16 grade spre 18-19 grade, iar ale
celor minime vor oscila uşor în jurul a 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi posibile manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi cantităţi de apă mai însemnate, dar şi după data de 17 aprilie.

La munte, în prima săptămână din interval, mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 4 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 13 aprilie. Minimele termice, în medie, se vor situa între -3 şi 3 grade, cu valorile cele mai ridicate în data de 14 aprilie. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendinţă de creştere uşoară, cu medii ale maximelor
de 6-8 grade şi ale minimelor de minus 1 şi 1 grad.

Probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată în jurul datei de 15 aprilie, când vor fi cantităţi de precipitaţii mai însemnate şi din nou după data de 17 aprilie.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință