Connect with us

La zi

ANM: Valori termice mai ridicate decât cele normale în aproape toată ţara, în luna iulie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în aproape toată ţara, în următoarele patru săptămâni, iar precipitaţiile vor fi, în general, apropiate de cele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 1 – 29 iulie 2024.

Astfel, în perioada 1 – 8 iulie 2024, cu excepţia regiunilor vestice unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în sudul şi sud-estul ţării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest va fi excedentar, mai ales în vestul şi nord-vestul teritoriului.

În săptămâna 8 – 15 iulie 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, iar cantităţile de precipitaţii vor apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Potrivit ANM, în săptămâna 15 – 22 iulie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Estimările meteorologice pentru ultima săptămână din iulie, 22 – 29 iulie 2024,  arată că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru
această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele
normale, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local, mai ales în zonele montane.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință