La zi

ANM: Temperaturi în limite normale pentru această perioadă, în intervalul 3 – 16 octombrie

Regimul termic estimat de către meteorologi până pe 16 octombrie va fi asemănător cu cel care s-a înregistrat în intervalul anterior, respectiv vor fi temperaturi mai scăzute în anumite zile, urmate de perioade în care vremea se va încălzi

Regimul termic estimat de către meteorologi până pe 16 octombrie va fi asemănător cu cel care s-a înregistrat în intervalul anterior, respectiv vor fi temperaturi mai scăzute în anumite zile, urmate de perioade în care vremea se va încălzi iar temperaturile vor ajunge la 23 de grade în anumite regiuni, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, vremea va fi rece în primele zile, cu medii ale maximelor între 16 şi 19 grade şi ale minimelor între 5 şi 10 grade, dar se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 6 – 11 octombrie maximele se vor situa între 20 şi 23 de grade mediate regional, iar minimele între 6 şi 10 grade. Ulterior, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative, se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, cu maxime de 18 – 20 de grade şi minime de 8 – 10 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul primei săptămâni şi în cea mai mare parte a celei de-a doua.

În Crişana, în primele două zile din interval, vremea va fi mai rece decât în mod caracteristic datei, cu medii ale maximelor în jurul a 16 grade, apoi se va încălzi treptat, astfel că, în perioada 5 – 9 octombrie acestea se vor situa între 18 şi 23 de grade, după care, până în 16 octombrie, vor ajunge la 18 – 19 grade. Temperaturile minime se vor situa între 8 şi 10 grade mediate regional, mai scăzute în 5 şi 6 octombrie, spre 5 – 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în zilele de 5 şi 6 octombrie şi din nou în intervalul 12 – 16 octombrie.

În Transilvania, intervalul de prognoză va debuta cu valori termice mai scăzute decât în mod caracteristic datei, astfel că mediile maximelor vor fi de 14 – 15 grade, dar din 5 octombrie şi până în 9 octombrie vor creşte treptat şi se vor situa între 6 şi 22 de grade. În a doua săptămână, acestea vor mai scădea uşor şi se vor menţine la 18 – 20 de grade mediat regional. Minimele termice se vor situa în medie între 4 şi 8 grade, mai scăzute, spre 2 – 4 grade, în 6 şi 7 octombrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în primele două zile şi din nou în a doua săptămână a perioadei estimate.

În Maramureş, deşi vremea va fi rece în primele două zile, va intra într-un proces de încălzire până în data de 9 octombrie, astfel că mediile maximelor vor porni de la 14 – 16 grade şi vor ajunge la 20 – 22 de grade. În a doua săptămână de prognoză vor mai scădea uşor, astfel încât vor coborî, mediat regional, până în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere, pornind de la 8 grade şi atingând 4 grade în data de 6 octombrie, apoi vor creşte uşor şi se vor situa, în medie, între 6 şi 8 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în 3, 4 octombrie şi din nou între 12 şi 16 octombrie.

În Moldova, vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, apoi valorile termice vor creşte şi se vor situa uşor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 16 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie şi cele mai ridicate pe 8 octombrie. La începutul celei de-a doua săptămâni, valorile termice vor scădea şi se vor situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi maxime, în medie, de 18 – 20 de grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa, în medie, între 5 şi 8 grade. Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie şi spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, iar media maximelor se va situa între 19 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori la începutul primei săptămâni. Temperaturile nocturne vor avea mici variaţii de la un interval la altul şi vor fi cuprinse în medie între 9 şi 12 grade, cu cele mai scăzute valori la începutul perioadei. Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 3 şi 4 octombrie şi din nou spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

În Muntenia, la începutul primei săptămâni, vremea va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit, media maximelor va fi de 18 – 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie, iar spre sfârşitul acesteia valorile termice vor fi în creştere şi vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu o medie a maximelor de 22 – 23 de grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice vor scădea uşor şi vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând a se situa în jurul a 21 de grade. Temperaturile nocturne vor avea mici variaţii de la un interval la altul şi vor fi cuprinse în medie între 6 şi 9 grade, cu cele mai scăzute valori în 5 octombrie şi cele mai ridicate după 6 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în primele două zile din interval şi din nou la sfârşitul celei de-a doua săptămâni.

În Oltenia, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 18 şi 20 de grade, apoi valorile termice vor creşte şi se vor situa uşor peste mediile climatologice în a doua parte a primei săptămâni, cu o medie a maximelor în jurul a 22 de grade. Valorile termice vor scădea în a doua săptămână, iar media maximelor va fi de 19 – 20 de grade, valori apropiate de normalul termic. Temperaturile nocturne vor avea mici variaţii în prima parte a intervalului şi vor fi cuprinse în medie între 6 şi 9 grade, cu cele mai scăzute valori în 5 şi 6 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima zi şi în ultima săptămână din interval.

La munte, vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 4 şi 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 3 şi 4 octombrie, apoi valorile termice vor creşte şi se vor situa uşor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 14 grade, urmând ca la începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice să scadă, iar media maximelor să se situeze în jurul a 10 – 11 grade, valori apropiate de normele climatologice. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -1 grad şi 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 4 şi 5 octombrie. Probabilitatea de precipitaţii va fi mai ridicată în primele trei zile ale intervalului şi, din nou, în a doua săptămână.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version