Connect with us

La zi

ANM: Cod galben de furtuni şi averse în aproape întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţa

ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în toată ţara, până sâmbătă dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în toată ţara, până sâmbătă dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 iunie, ora 11:00 – 18 iunie, ora 10:00, manifestările de instabilitate atmosferică se vor extinde treptat, astfel că se vor semnala în cea mai mare parte a ţării şi se vor intensifica, îndeosebi după-amiaza şi seara. Vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 – 40 litri/mp.

Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi în Bucureşti, începând de vineri după-amiaza, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină, conform prognozei speciale emise de ANM pentru Capitală, în intervalul 17 iunie, ora 3:00 – 18 iunie, ora 10:00.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar temperatura aerului pe parcursul nopţilor va fi de 14-17 grade Celsius.

De altfel, opt judeţe din vestul şi nord-vestul ţării se află până vineri, la ora 11:00, sub o atenţionare Cod galben de averse şi vijelii.

Noaptea, aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată, dar cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 litri/mp şi pe alocuri 40 litri/mp.

ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Pentru zona Municipiului Bucureşti, în acelaşi interval de prognoză, gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere din orele amiezii, când vor fi perioade cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală în medie de 55 – 75 km/h), averse şi posibil grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 5 – 10 litri/mp şi, izolat, 15 – 20 litri/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar pe parcursul nopţii de 14 – 17 grade Celsius.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință