Connect with us

La zi

ANM: Informare de averse, vijelii şi descărcări electrice în întreaga ţară, de marţi dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă la nivelul întregii ţări, începând de marţi dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 8 iunie, ora 12:00 – 10 iunie, ora 23:00, vor fi perioade cu averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi, izolat, grindină.

Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul teritoriului.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25 – 50 l/mp.

Meteorologii precizează că instabilitatea atmosferică va continua să fie accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Meteorologii prognozează pentru zona Bucureştiului o vreme normală din punct de vedere termic, însă instabilă, cu intervale de ploi sub formă de aversă, până joi seara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de marţi, de la ora 12:00, până joi seara, la ora 23:00, îndeosebi în cursul după-amiezelor şi al serilor vor fi perioade cu înnorări şi averse însoţite de descărcări electrice, precum şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime vor fi de 24 – 26 de grade, iar cele minime se vor încadra în ecartul 13 – 15 grade.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință