Connect with us

La zi

ANM: Cod portocaliu de caniculă în 10 judeţe, vineri şi sâmbătă. Temperaturile vor atinge 38 – 40 de grade Celsius

Zece judeţe din vestul şi sudul ţării se vor afla vineri şi sâmbătă sub o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat

Zece judeţe din vestul şi sudul ţării se vor afla vineri şi sâmbătă sub o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Astfel, pe 22 şi 23 iulie, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se va intensifica. În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38 – 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat.

Totodată, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu a menţionat că duminică avertizarea meteo va fi extinsă pentru zona de sud.

„Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a ţării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a ţării maximele, de asemenea, vor fi cuprinse între 30 şi 40 de grade, nopţile tropicale, minimele nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi, prin urmare, disconfortul termic va fi unul în continuare accentuat, cu pragul temperatură/umezeală peste 80 de unităţi. Vorbim şi de avertizare meteorologică de cod galben astăzi şi mâine, care rămâne valabilă, de asemenea, în cea mai mare parte a ţării, pentru că şi în aceste zone valorile de temperaturi sunt cuprinse între 35 şi 37 de grade, iar pentru ziua de duminică şi luni vorbim, de asemenea, tot de o avertizare meteorologică de cod galben, în continuare, pentru că în regiunile sudice şi sud-estice temperaturile rămân în acelaşi ecart de 35 – 37 de grade”, a arătat directorul ANM.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință