Connect with us

La zi

ANM: Atenţionare de ploi însemnate cantitativ în cea mai mare parte a ţării, până joi seara

ANM a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi însemnate de apă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi însemnate de apă, valabilă până joi seara în toată ţara, mai puţin în zona Dobrogei.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 aprilie, ora 12:00 – 28 aprilie, ora 23:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi izolat 40 – 60 l/mp.

Singurele judeţe care nu se vor afla sub Codul galben sunt Constanţa şi Tulcea.

Cerul va prezenta înnorări temporare în Capitală pe parcursul zilei de miercuri şi, începând de seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit prognozei speciale emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru zona municipiului Bucureşti.

Conform ANM, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi în medie de 15 – 20 l/mp. Temperatura maximă va fi de 24 – 26 de grade miercuri şi se va situa în jurul a 20 de grade joi, iar cea minimă va fi de 10 – 12 grade.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință