Connect with us

Programe Sociale

ANL: Locuințe sociale pentru comunitățile de romi

Programul-pilot „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi” se derulează de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin intermediul Agenției Naționale pentru Locuințe, conform HG nr. 1237/2008. Acest obiectiv (rezolvarea situației comunităților de romi) a fost asumat de Guvernul României începând cu anul 2001 și, recent, prin HG nr. 18/2015 pentru aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome pentru perioada 2015 – 2020.

Strategia este un document foarte important nu doar pentru faptul că reprezintă punctul de vedere al Guvernului României privind gestionarea situației romilor, ci și pentru că este o asumare politică a unei schimbări care vizează politicile sociale, cu obiective foarte clare:

– prevenirea și combaterea discriminării instituționale și sociale,

– păstrarea identității etniei romilor,

– asigurarea șanselor egale pentru atingerea unui standard decent de viaţă și stimularea participării etniei romilor la viața economică, socială, culturală, educațională și politică a societății.

Locuințele sociale pentru comunitățile de romi se construiesc prin intermediul ANL, cu finanțare de la bugetul de stat.

În cadrul acestui program se vor implementa proiecte viabile pentru construcția a maxim 300 de locuințe sociale pentru cetățenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăți accesul persoanelor de etnie romă la o locuință decentă și la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare și sisteme de încălzire.

Lista obiectivelor recepţionate până în prezent

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință