Social

ANL a recepţionat 8 locuinţe sociale pentru comunităţile de romi

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), a recepţionat, astăzi, în comuna Oşorhei (jud. Bihor), 8 locuinţe sociale destinate comunităţilor de romi.

Locuinţele (apartamente cu 2 şi 3 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Drumul Sarandului şi sunt repartizate în 2 module cu regim de înălţime P (parter). Valoarea totală a obiectivului de investiţie este de 1.982.921,45 lei (TVA inclus).

Până în prezent, în cadrul Programului ” Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi ” , au fost finalizate, în total, 189 de locuinţe în judeţele Bihor (14 locuinţe), Bistriţa-Năsăud (21 de locuinţe), Mehedinţi (28 de locuinţe), Olt (28 de locuinţe), Sibiu (28 de locuinţe), Arad (49 de locuinţe) şi Braşov (21 de locuinţe). Agenţia mai are în execuţie efectivă alte 42 de locuinţe sociale în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov.

Programul ” Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi ” este un program pilot derulat de Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat. În cadrul acestui program se vor implementa proiecte viabile pentru construcţia a maxim 300 de locuinţe sociale pentru cetăţenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăţi accesul persoanelor de etnie romă la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire.

În judeţul Bihor , au mai fost finalizate, pr in intermediul ANL, 1.578 de apartamente, în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în amplasamentele din localităţile: Oradea (365 de unităţi locative), Ştei (108 unităţi locative), Beiuş (91 de unităţi locative), Marghita (384 de unităţi locative), Salonta ( 120 de unităţi locative), Şimian (27 de unităţi locative) , Aleşd (94 de unităţi locative), Chişlaz (27 de unităţi locative), Com. Sânmartin (120 de unităţi locative), Valea lui Mihai (90 de unităţi locative), Săcuieni (45 de unităţi locative), Sălard (27 de unităţi locative), Sântandrei (20 de unităţi locative).

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version