La zi

ANL a recepţionat 21 de locuinţe sociale pentru comunităţile de romi

ANL a recepţionat, în comuna Potlogi, județul Dâmboviţa, 21 de locuinţe sociale destinate comunităţilor de romi

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în comuna Potlogi (jud. Dâmboviţa), 21 de locuinţe sociale destinate comunităţilor de romi.

Locuinţele (nouă apartamente cu 2 camere şi 12 apartamente cu 3 camere) sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiţiei fiind de 3.609.606,64 lei (TVA inclus).

Până în prezent, în cadrul Programului „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi”, au fost finalizate 218 locuinţe în judeţele: Bihor (22), Bistriţa-Năsăud (21), Mehedinţi (28), Olt (28), Sibiu (28), Arad (49), Braşov (21) şi Ilfov (21).

Programul „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi” este un program-pilot derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
Programul are, ca obiective, incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL, cu finanţare de la bugetul de stat. În cadrul acestui program, se implementează proiecte viabile pentru construcţia a maximum 300 de locuinţe sociale pentru cetăţenii români de etnie romă, distribuite în cele 8 regiuni de dezvoltare ale României. Astfel, se va îmbunătăţi accesul persoanelor de etnie romă la o locuinţă decentă şi la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare şi sisteme de încălzire.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version