Connect with us

Educatie

Anisie: Au fost aprobate două hotărâri de guvern privind noile standarde de evaluare internă şi externă

Executivul a aprobat două hotărâri de guvern privind noile standarde naţionale de evaluare internă şi externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP, a anunţat joi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

„Ceea ce anunţam devine realitate! În cadrul şedinţei de astăzi a Executivului, au fost aprobate cele două Hotărâri de Guvern privind noile standarde naţionale de evaluare internă şi externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP. Astfel, din anul şcolar 2021-2022, noile standarde pun accentul pe reducerea cerinţelor/condiţiilor de îndeplinit cu 57% pentru autorizarea de funcţionare provizorie (de la 93 la 40), cu 77% pentru acreditare şi cu 76% pentru evaluare periodică (de la 1.095 la 265). Este un nou pas în procesul de debirocratizare pe care mi l-am asumat încă de la preluarea portofoliului de ministru”, susţine ministrul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanta MEC afirmă că noile standarde vor sta la baza asigurării accesului la educaţie şi „vor garanta echitatea” furnizării serviciilor educaţionale, pentru că „o educaţie de calitate nu poate fi decât incluzivă”.

„În acest scop, au fost introduse prevederi explicite în direcţia respectării legislaţiei privind drepturile copilului şi nediscriminarea”, menţionează ministrul.

Monica Anisie precizează că digitalizarea joacă „un rol cheie în tot acest demers” – în prezent, întregul proces de evaluare externă se poate realiza şi online, iar prin noua metodologie, va exista şi obligaţia în acest sens.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință